Logo

Knihy plné emocí

Křivda

Křivda

Jun Martin

Román podle skutečné události o transgeneračním přenosu traumatu. Více >

Tištěná kniha 339 Kč 399 Kč - 15 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Další informace

O knize

Vypravěč Arne se v restauraci seznamuje s Danielou. Jako dokumentaristu ho zaujme příběh její nežijící babičky Jitky. Ta patřila k takzvaným „ukrývaným dětem“ přeživším válku v izolaci a nejčastěji s pomocí dobrodinců riskujících vlastní životy. 

Babičku nicméně její „dobrodinci“ týrali a po válce zjistila, že přišla o celou rodinu. Prožitá traumata se pak odrazila nejen v jejím dalším životě, ale i v životech dětí a vnučky Daniely kvůli fenoménu známému jako transgenerační přenos traumatu. Arne se pustí do pátrání po pohnutých osudech rodiny s nejasným úmyslem natočit vysněný dokumentární film a objevuje, že ne vše bylo tak, jak doma babička Jitka vyprávěla. Najednou vyvstávají mnohem palčivější otázky: Proč se snažila „přepsat“ svoji historii dokonce i před nejbližšími a co to pro ně znamená? A jak rozplést spletitou síť lží, jejíž součástí je víc lidí, než se čekalo?

O autorovi:
Martin Jun (1976) se zapsal do povědomí čtenářů již svým debutem Doživotí (2014), formálně propracovanou hříčkou, v níž „není ani slovo míněno vážně“. Jeho druhý román Meteorit s rodokmenem (2019) ze života středočeské vesnice zmítané katastrofami biblických rozměrů zaznamenal pozitivní přijetí kritikou. Třetí román Křivda sahá pro prvky detektivního pátrání i psychologie, ale také nabízí prostor k hlubšímu zamyšlení. 

 

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 135×205, 304 stran
Datum vydání: 10. 10. 2024
ISBN: 978-80-271-5390-9

Novinky